ENKO Plastics vine la Pack Expo 2018. Vino si tu!

//ENKO Plastics vine la Pack Expo 2018. Vino si tu!

Enko Plastics, specializat in productia de cutii de plastic, navete si lazi industriale pentru utilizarea in industria alimentara si a bauturilor, agriculturii, comertului cu amanuntul, electronica, farmaceutica si industria de automobile si-a anuntat participarea la Pack Expo 2018. Compania este lider pe piata ambalajelor de plastic din Europa de Sud-Est, oferind peste 150 de produse.

Lazile dublu-stivuibile (cu sau fara capac) fabricate in Bulgaria si destinate industriei farmaceutice se vor numara printre inovatiile pe care cei de la Enko  le vor prezenta la Pack Expo, in primavara anului viitor.

Le-am lansat oficial pe piata in toamna acestui an. Nu avem inca un feedback, pentru ca la noi feedback-ul nu vine imediat, dureaza cel putin o jumatate de an pana cand vom avea o parere despre cat de bine au prins la public. Dar clientii au fost foarte impresionati de aceste produse”, explica Silviu Mohanu, Country Sales Manager Romania la ENKO Bulgaria.

Lazile pliabile si cele dublu-stivuibile salveaza spatiu si la depozitare, si la returul masinilor din piata, atunci cand sunt goale. “Tocmai pentru ca se pliaza, salveaza pana la 70% din spatiu – care poate fi destinat aprovizionarii cu materie prima. Implicit, sunt si costuri mai mici la transport”, adauga Mohanu.

 

Speram ca in doi-trei ani si piata din Romania sa prinda mai bine. In piata din Romania primeaza pretul, iar acestea nu sunt niste navete ieftine. Cumparatorul nu se gandeste ca are niste avantaje in timp, iar daca faci niste calcule s-ar putea sa iesi mult mai bine ca si costuri, se gandeste doar strict pe moment”, marturiseste directorul Enko.

Pana acum, piata din Romania s-a bazat pe materiale reciclate – deci clientii din Romania vor pret mic, si nu neaparat o calitate buna. “Am facut o estimare si am observat ca pentru ambalajele din plastic, in Romania se foloseste aproape 90% plastic reciclat si doar 10% plastic virgin. Incepand din 2017, am observat o schimbare: exista o tot mai mare orientare catre plasticul virgin, pentru ca rezistenta in timp a navetelor este mult mai mare si este in regula din punct de vedere sanitar. Totodata, in industria alimentara nu e indicat sa folosesti navete din plastic reciclat, fiindca produsul din lada ajunge pe masa noastra sau a copiilor nostri.”

E drept insa ca toate aceste schimbari vor dura, astfel incat va fi nevoie, probabil, de doi-trei ani pentru o reorientare catre plasticul virgin. Prin comparatie, piata din Bulgaria este foarte diferita – rata de folosire a plasticului reciclat este mult mai mica. “In industria alimentara din Bulgaria nu o sa vedem lazi fabricate din plastic reciclat, pe cand la noi toata lumea foloseste acest tip de plastic. Producatorul este cel care ar trebui sa educe piata, iar asta ar trebui sa se intample si in Romania, la fel ca in Bulgaria”, considera Silviu Mohanu.

2017-11-29T10:35:49+00:00