Membrii juriului YOUNG CHEF

//Membrii juriului YOUNG CHEF

Membrii juriului YOUNG CHEF,

Concursul de retete pentru ready meal, sunt urmatorii:

CHEF SORIN BONTEA, presedinte

Pe Chef Sorin Bontea il stii de la „MasterChef”. L-ai vazut si in „Chefi la cutite”, in rolul juratului dur caruia nu-i scapa niciun detaliu. Acum ai ocazia sa-l vezi la YOUNG CHEF, ca presedinte al juriului. In plus, el va face preselectia lucrarilor care vor intra in semifinala concursului.

Sorin Bontea (48 de ani) si-a inceput cariera de bucatar la 16 ani, in restaurantul Mignon (cu specific frantuzesc) de pe Calea Victoriei. Din 1998 si pana in 2007 a lucrat pe vase de croaziera Princess Cruises, perioada in care a acumulat multa experienta si tehnici ce aveau sa-i foloseasca si mai tarziu. Din 2008 si pana in 2012 a fost Chef la Restaurantul Prime Steaks and Sea Food (Hotel Radisson Blu), care a fost desemnat cel mai bun restaurant cu specific strain din Bucuresti in anii 2010 si 2011 de catre site-ul de specialitate Restograf.ro.

  • Prefera vinul rosu sec, savarinele si lava cake cu inghetata de fistic

Mini-interviu

Ce conditii ar trebui sa indeplineasca retetele din concurs ca sa se regaseasca intr-un pachet ready meal?

“Retetele participante la concurs trebuie sa fie cat mai originale si variate, cu ingrediente proaspete si cat mai putine prajeli. In general, la YOUNG CHEF ar trebui sa intalnim combinatii de gusturi interesante.”

Este un tanar de pana in 35 de ani suficient de matur incat sa poata crea o reteta pentru ready meal?

“Bineinteles, de ce nu? Tinerii din ziua de azi au acces la foarte multe informatii, astfel incat nimeni nu este foarte tanar din acest punct de vedere. Pana si copiii au lasat joaca si s-au apucat de gatit. Acum toata lumea gateste; chiar si barbatii gatesc din ce in ce mai mult, pentru prietenele sau nevestele lor.”

Ce asteptari aveti de la acest concurs?

Vreau sa vad mancare gustoasa, preparate noi, bun-gust. Vreau sa vad combinatii de gust bune, reusite.”

Sorin Minea

SORIN MINEA, membru

Sorin Minea, CEO-ul grupului Angst (unul din partenerii concursului YOUNG CHEF) si presedintele Romalimenta, face parte din juriul YOUNG CHEF. In opinia sa, ready meal-ul este mai mult decat o mancare ieftina si banala, facuta doar pentru a fi vanduta celor carora le este foame.

„Am avut prilejul sa vad ca sunt alte tari in care cel care face asa ceva si gateste asa ceva este Chef adevarat. Are o scoala si stie sa creeze. Asa m-am gandit ca ar fi trendul care merge si in Romania. Referitor la concursul YOUNG CHEF, sunt curios ce iese si cata imaginatie exista, pentru ca spre deosebire de o mancare gatita acasa sau la un restaurant, ready meal-ul este putin altceva: trebuie sa poata fi portionat, ambalat, sa aiba un termen de valabilitate rezonabil si – cel mai important, sa fie constant la fel.

Sa faci o portie sau doua de mancare e usor, sa faci 50 sau 150 de portii devine mai greu. Putini bucatari sunt in stare sa creeze cantitati mai mari si sa respecte aceeasi reteta si acelasi gust. Foarte putini sunt capabili sa inteleaga ce inseamna o mancare ambalata si faptul ca o mancare proaspata, mancata zece minute dupa ce ai facut-o, are un gust, iar aceeasi mancare are alt gust daca o pastrezi o zi.”

IOAN CRISTIAN SERB, membru

Al treilea membru al juriului YOUNG CHEF  este Ioan Cristian Serb (24 de ani).  Executive Chef la Energiea, Cristian Serb este castigatorul primei editii “Chefi la cutite”. Desi este bucatar de profesie, tanarul recunoaste ca “nu s-a gandit niciodata ca o sa devina bucatar”. Pasiunea pentru gatit i-a fost inoculata, cumva, de fostul sau diriginte, care l-a indrumat catre bucatarie. Odata ce l-a “prins” microbul, drumul pana la alegerea profesiei nu a mai fost decat o chestiune de timp.

Prima data cand a intrat intr-o bucatarie profesionala a fost la 19 ani, dupa terminarea liceului, ocazie cu care a si gatit alaturi de bucatari profesionisti.Isi doreste sa devina, de la o zi la alta, cea mai buna versiune a sa si sa ajunga unul dintre cei mai buni bucatari din Romania.

  • Ii place foarte mult bucataria mediteraneeana si isi doreste sa se specializeze in stilul fine dining
  • pune foarte multa pasiune in ceea ce face si recunoaste ca “ii place sa experimenteze
  • ii place “nebunia lui Chef Joseph Hadad, stiinta lui Chef Henrik Sebok si profesionalismul lui Chef Sorin Bontea
2018-05-21T07:50:20+00:00